loading...
.::تجهیزات دندانپزشکی اسدزاده ::.
من هست یک دندانپزشک!
روبوت‌های دندانپزشک به بازار می‌آیند


اینجا مدرن‌ترین مطب دندانپزشکی دنیاست. کافی است شما فقط روی صندلی دندانپزشکی بنشینید. همین که روی صندلی نشسته‌اید، یک عینک مخصوص روی چشمانتان قرار می‌گیرد که در طول جلسه درمان دندانپزشکی‌تان می‌توانید فیلم مورد علاقه‌تان را ببینید و صداها و موسیقی‌های دلخواه‌تان را از گوشی هدفونی که روی گوش‌هایتان قرار می‌گیرد، بشنوید. 


در این مطب دندانپزشکی دیگر خبری از دندانپزشک نیست، چون به جای دندانپزشک قدیمی شما، در کنارتان یک روبوت دندانپزشک نشسته است که قرار است دندان‌هایتان را برایتان ترمیم کند. 

ولی کمی صبر کنید، نشانی این مطب را نخواهید؛ شما باید تا چند دهه دیگر صبر کنید، چون اکنون فقط نسل‌های اول روبوت‌های دندانپزشک ساخته شده‌اند و هنوز پروانه تاسیس مطب نگرفته‌اند! 

نخستین دریل دندانپزشکی روبوتیک به تازگی در اروپا و آمریکا روی بیماران امتحان شده است. این روبوت انقلابی در علم دندانپزشکی به شمار می‌رود، چرا که نخستین گام به سوی دندانپزشکی اتوماتیک به شمار می‌آید. 

این روبوت با تکنولوژی لمسی کار می‌کند. متخصصان، آن را برای کار گذاشتن ایمپلنت‌های دندانی در دهان بیماران طراحی کرده و ساخته‌اند، البته ایمپلنت‌هایی که نیاز به مراحل پیچیده در کار گذاشتن آنها در دهان بیمار وجود دارد؛ به عنوان مثال، اگر دندانپزشک دید یا دسترسی کافی برای کار گذاشتن ایمپلنت در نواحی خلفی دهان بیمارش نداشته باشد، می‌تواند با استفاده از این روبوت به راحتی و با صرف وقت بسیار کمتر این کار را انجام دهد. 

بیمارانی که با استفاده از این روبوت دندانپزشک، ایمپلنت در دهان‌شان کار گذاشته شده است، معتقدند که درمان با این روش درد بسیار کمتری داشته و ارزان‌تر هم برایشان تمام شده است.

ایمپلنت‌های دندانی، میله‌های کوچکی از جنس فلز هستند که در استخوان فک کاشته می‌شوند که نقش ریشه‌ یک دندان را برای بیمار ایفا می کنند. سپس روی این ریشه‌ها، روکش می‌شود و درست مانند یک دندان طبیعی می‌توان از آنها برای جویدن استفاده کرد. 

این محققان پیش از این، از روبوت‌ها برای قرار دادن ایمپلنت در دهان حیوانات با موفقیت استفاده کرد‌ه‌اند و به تازگی اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اجازه داده است از این روبوت‌های دندانپزشک برای بیماران نیز استفاده شود، البته در حال حاضر فقط به صورت آزمایشی.

یک روبوت هزار دلاری

شاید دوست داشته باشید بدانید این روبوت دندانپزشک چگونه کارش را انجام می‌دهد و اگر زیر دستش قرار بگیرید چگونه ایمپلنت‌ها را در دهانتان کار خواهد گذاشت. 

اول یک فریم روی دهانتان قرار می‌گیرد، سپس یک سوزن خیلی باریک در لثه شما فرو می‌رود تا موقعیت، ضخامت و ارتفاع استخوان فکتان برای کار گذاشتن ایمپلنت را ارزیابی کند. این اطلاعات به صورت بی‌سیم به یک کامپیوتر منتقل می‌شود، این اطلاعات در کنار اطلاعاتی که در گذشته با یک تصویر سی‌تی‌اسکن از فکتان در کامپیوتر وجود دارد، قرار می‌گیرد و راهنمای دریل دندانپزشکی روبوتیک برای درمان ایمپلنت شما خواهد شد. در این لحظه دندانپزشک فقط یک دکمه را فشار می‌دهد و روبوت دندانپزشک ایمپلنت را با استفاده از این اطلاعات در محل صحیح خود قرار خواهد داد. 

طراحان این روبوت معتقدند که قرار دادن ایمپلنت با استفاده از روبوت، درد و ضربه کمتری برای بیمار دارد. 

در حال حاضر، فقط متخصصان می‌توانند از این روبوت استفاده کنند ولی در آینده‌ای نه چندان دور دندانپزشکان عمومی نیز می‌توانند این روبوت را در مطب‌شان به کار بگمارند. 

یکی از متخصصان دندانپزشکی مدرسه پزشکی و دندانپزشکی ملکه ماری می‌گوید: «اینکه اطلاعات به وسیله یک سوزن بسیار باریک به کامپیوتر منتقل می‌شود، بسیار مفید است، ولی همین سوزن ممکن است فشاری با اثر طولانی مدت روی لثه ایجاد کند که سبب اختلال در چسبندگی بافت نرم لثه به گردن ایمپلنت شود. قیمت این روبوت دندانپزشک 1000 دلار ارزیابی شده است.» 

دکتر گلرخ ثریا

منبع: هفته نامه سلامت

سوالات متداول درباره ایمپلنت 

ايمپلنتهاي دنداني آلياژي بسيار سخت است كه در جاي ريشه از دست رفته قرار ميگيرد و دندان ثابت به آن متصل مي شود . تا چند سال پيش (يعني تا قبل از فراگير شدن ايمپلنت) بريچ كرد ن بهترين راه جايگزيني دندان از دست رفته بود و بخصوص امروزه كه هزينه ايمپلنت هم كاهش پيدا كرده ديگر عقلاني نيست كه براي جايگزين كردن يك دندان دو دندان مجاور تراشيده شود.

وجود ايمپلنت باعث مي شود كه استخوان و لثه تحليل نرود و تاثير بي دنداني در صورت شخص پيدا نشود. بوسيله ايمپلنت هاي دنداني مي توان دست دندان را به فك ثابت كرد و كام دست دندان را حفظ كرد و يا اينكه مثلا با كاشت6 ايمپلنت در فك روي آن 12 دندان به صورت بريچ به فك متصل كرد.

آيا كاشت ايمپلنت نياز به بستري دارد؟

خير، كاشت ايمپلنت در محيط مطب تحت بي حسي موضعي انجام مي شود، درست شبيه كشيدن دندان با اين تفاوت كه در كاشت ايمپلنت در جاي حفره دندان، ايمپلنت گذاشته مي شود.

دوام كاشت ايمپلنت چقدر است؟

دوام ايمپلنت به بهداشت دهان ودندان است. خوشبختانه ايمپلنت زير روكش هيچ وقت نمي پوسد و از اين نظر نسبت به روكش كردن دندان مقاوم تر است. دندان زير روكش ممكن است به علت نشت روكش بپوسد و ايمپلنت كه از جنس تيتانيوم است نخواهد پوسيد. فقط بايد سعي كرد كه نسج اطراف ايمپلنت سالم بماند تا بتواند ايمپلنت را در جاي خود نگه دارد. اين كار هم فقط با رعايت بهداشت روزانه يعني 3 بار مسواك زدن در روز، استفاده از نخ دندان ، دهانشويه و البته بازديد و چكاپ شش ماهه توسط پزشك امكان پذير است.

آياافراد سيگاري مي توانند ايمپلنت بكارند؟

مصرف سيگار براي تمامي ارگان هاي بدن زيان آور است. سيگار روي دندانهاي طبيعي نيز اثر مخربي دارد. ميزان تاثير دخانيات روي ايمپلنت بستگي به مقدار مصرف آن دارد و هر چه كمتر دخانيات مصرف شود تاثير منفي آن كمتر خواهد بود و مدت ماندگاري ايمپلنت بيشتر خواهد بود.

اگر كسي داراي پروتز بريچ باشد آيا صلاح است كه بريچ را بردارد و ايمپلنت بگذارد؟

بله، چون با اينكار ديگر لثه و استخوان زير بريچ تحليل نمي رود، مواد غذايي جمع نمي شود و تاثير تحليل استخوان در صورت حذف مي شود.اصولا در حال حاضر قيمت ايمپلنت هاي دنداني در حدي است كه شايد با يك بريچ سه دنداني رقابت كند ، پس بهتر است كه به جاي درگيري دو دندان مجاور از ايمپلنت استفاده كرد. مضافا كه دندان زير روكش ممكن است بپوسد و فاسد شود ولي ايمپلنت هيچ گاه نمي پوسد.

آيا كاشت ايمپلنت درد دارد؟

من شخصا با تجربه هايي كه طي سالها دارم، با يقين مي گويم كه كاشت ايمپلنت درد ندارد.

ايمپلنت فوري چيست؟ آيا مي توان در يك جلسه صاحب دندان شد؟

بيماران مي پرسند كه آيا مي توان به صورت سريع از يك طرف دندان كشيده شود و از طرف ديگر ايمپلنت گذاشته شود؟ما مي توانيم ايمپلنتها را طوري انتخاب و نصب كنيم كه نتيجه فوري حاصل شود معمولا اين كار براي دندان هاي جلويي انجام مي پذيرد كه زيبايي در آنها خيلي مهم است و بيماران نمي خواهند فاز بي دنداني داشته باشند. در اين صورت از ايشان مي خواهيم كه تا حداقل 8 هفته از ايمپلنت هاي تازه كاشته شده استفاده نكنند. فقط جهت زيبايي و به طور موقت روكشي تحويل مي دهيم تا با دندان مقابل درگيري نداشته باشد و بعدا روكش موقت را با روكش دائم عوض مي كنيم.

بيماري مي پرسد كه دو راه براي من گذاشته شده است كه يكي كاشت ايمپلنت بوده و ديگري جراحي افزايش طول تاج. كدام مناسب تر است؟

در جراحي طول تاج بايد مقداري از استخوان اطراف ريشه تراشيده شود تا بتوان روي ريشه تاج گذاشت. اين روش قديمي است و مشكلات زيبايي بوجود مي آورد ، علاوه بر آن دوام كافي نخواهد داشت. معمولا بهترين روش به جاي تراشيدن استخوان، كشيدن ريشه و كاشت ايمپلنت مي باشد.

لامینیت یک لایه نازک از چینی پخته شده است که می توان آن را به ناخن مصنوعی تشبیه کرد که ‏روی دندان می چسبد . مزیت این روش در تراش کم دندان است ( در حد قسمتی از مینای دندان ) و ‏رنگ شفاف و طبیعی. آن است که با آن می توان لبخندی فوق العاده جذاب رابه فرد هدیه کرد.
قبل از درمان
بعد از درمان

يکي از روش‌هاي رايج در درمان بيماري‌هاي لثه ، انجام جراحي است. اگر احيانا کانديد انجام چنين جراحي‌هايي هستيد يا چنين جراحي‌هايي انجام داده‌ايد ، از 14 فرمان زير غافل نشويد :

1 : روي محل جراحي شده توسط يک خمير پانسمان جراحي ( پک پريودنتال ) پوشيده مي‌شود. اين پانسمان لثه را از تحريکات محافظت کرده و به ترميم بهتر زخم کمک مي‌کند تا شما قادر به انجام راحت اغلب فعاليت‌هاي معمول باشيد. پانسمان ظرف چند ساعت سخت خواهد شد، در ناحيه باقي مانده و در جلسه بعدي ملاقات در مطب برداشته مي‌شود. اگر قطعه‌اي از پانسمان کنده شد تا زماني که ايجاد درد نکند توجهي به آن نکنيد. اگر قطعه‌اي از پانسمان کنده شد و شما درد داريد يااگر لبه آن خشن است و زبان يا گونه شما را تحريک مي‌کند لطفا به مطب مراجعه کنيد. مشکل را به راحتي مي‌توان با قرار دادن مجدد پانسمان برطرف کرد. 
2 : تا سه ساعت بعد ازعمل جراحي از خوردن اجتناب کنيد تا پانسمان سفت شود. همچنين تا 24 ساعت اول بعد از جراحي استفاده از مايعات سرد مفيد است. بعد از آن سعي کنيد از غذاهاي نرم يا نيمه جامد استفاده کرده و براي جويدن از طرفي که جراحي نشده است استفاده کنيد. 

3 : سيگار نکشيد. گرما ودود سيگار لثه را تحريک خواهد کرد و اثر نيکوتين روي سيستم ايمني بدن ترميم لثه را به مخاطره انداخته و از نتيجه موفقيت‌آميز جراحي جلوگيري مي‌کند. در صورت امکان از اين فرصت براي ترک سيگار استفاده کنيد و توجه داشته باشيد که بيماري‌هاي لثه در سيگاري‌ها همواره بيشتر از غيرسيگاري‌ها است. 
4 : روي پانسمان را مسواک نکنيد و اين در حالي است که بايد ساير قسمت‌هاي دهان را توسط مسواک زدن و نخ کردن تميز نگاه داريد. از دهان‌شويه بعد از مسواک کردن استفاده کنيد.
5 : به منظور کاهش التهاب و تورم صورت بعد از جراحي، قرار دادن کمپرس يخ از روي صورت روي ناحيه جراحي در چند ساعت اول بعد از کار توصيه مي‌شود. با اين روش بافت‌ها سرد نگه داشته شده وميزان التهاب وتورم کاهش مي‌يابد. نحوه استفاده از کمپرس يخ به اين صورت است که 5 دقيقه روي صورت نگه‌ داشته و 5 دقيقه برداريد و اين کار را به طور متناوب تا چند ساعت ادامه دهيد.

6 : گاهي ايجاد تورم بعد از جراحي خصوصا در مناطقي که روش‌هاي جراحي وسيع انجام مي‌پذيرد غيرمعمول نيست. اين تورم نشانه عفونت نمي‌باشد و معمولا 1 تا 2 روز بعد از عمل شروع شده وتدريجا بعد از 3 تا 4 روز فروکش مي‌کند. اگر اين حالت ايجاد شد مي‌توان از کمپرس گرم و مرطوب روي ناحيه متورم استفاده کرد.
7 : درد پس از جراحي با مصرف داروهايي که در نسخه شما تجويز ‌شده کنترل مي‌شود. مصرف مسکن را تا زماني که احساس درد و ناراحتي داريد ادامه دهيد. آسپرين مصرف نکنيد چون ممکن است باعث افزايش خون‌ريزي شود.
8 : چنانچه در يکي دو روز پس از عمل ضعف بدني شديد داشتيد، نگران نباشيد و فقط در ملاقات بعدي خود پزشک را در جريان قرار دهيد.
9 : گاهي در طي چند ساعت اول بعد از عمل رگه‌هاي خون در بزاق ديده مي‌شود. اين حالت غيرمعمول نبوده و خود به خود برطرف مي‌شود اما اگر خون‌ريزي قابل توجهي در ناحيه وجود دارد به شرح ذيل عمل کنيد:


- با ملايمت دهان را با آب سرد شستشو دهيد.
- يک تکه گاز مرطوب را در دو طرف خمير پانسمان قرار داده و به مدت 20 دقيقه بافت را تحت فشار قرار دهيد. بعد از اين مدت معمولا خون‌ريزي قطع مي‌شود.
- در صورت ادامه خون‌ريزي با ما تماس بگيريد.
- هرگز سعي نکنيد تا با شستشوي مکرر دهان و بيرون ريختن آب دهان خون‌ريزي را متوقف کنيد.


10 : به فعاليت‌هاي عادي و روزمره خود ادامه دهيد اما تا 3 روز اول بعد از عمل از انجام فعاليت و ورزش‌هاي سنگين اجتناب کنيد.
11 : اگر در نسخه خود تجويز آنتي‌بيوتيک يا داروي ديگري را داريد تمام اين داروها را طبق دستور مصرف کنيد.
12 : اگر از نواحي که در جلسات قبل در دهان شما جراحي شده است موقع مسواک زدن خون‌ريزي خفيف داريد، نگران نشويد زيرا اين حالت به جهت ناکامل بودن ترميم لثه شما است که به تدريج با رعايت دقيق بهداشت و ترميم کامل لثه قطع خواهد شد. تميز کردن ناحيه را به اين دليل متوقف نکنيد.
13 : وجود بوي نامطبوع در دهان و احساس طعم بد در بعضي موارد ديده مي‌شود. در اين صورت مرتب دهان خود را تميز کرده و شستشو با دهان شويه يا سرم فيزيولوژي را داشته باشيد. 
14 : اگر به غير از مسايل مذکور مشکل ديگري براي شما پيش آمد به هيچ وجه نگران نباشد و با پزشک معالج خود تماس بگيريد.

عوامل مختلفی می تواند در تغییر رنگ دندانها تاثیر داشته باشد که از جمله آن میتوان به بالا رفتن سن، کشیدن سیگار، عوامل وراثتی، مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگدار، رنگ باقی مانده از داروها، و تخریب های شیمیایی دندان اشاره کرد. برخی از متداولترین دلایل عوض شدن رنگ دندان مصرف دارو، قهوه، چای، و سیگار است. افرادی هم که عادت به مصرف بیش از اندازه نوشابه دارند هم با چنین مشکلی مواجه خواهند شد. 
جدا از رنگ گرفتن دندانها، سه عامل مهم وجود دارد که می تواند بر رنگ دندان هر فرد تاثیر داشته باشد. ژنتیک در این زمینه نقش موثری دارد. بعضی افراد به طور طبیعی نسبت به بقیه دندانهای سفیدتری دارند. بیماری ها هم می توانند عامل موثری در این رابطه باشند و برخی داروها ممکن است باعث تغییر رنگ دندانها شود. اگر احتمال میدهید که تغییر رنگ دندانهایتان به خاطر مصرف یک داروی خاص است، می توانید این مسئله را با دندانپزشکتان مطرح کنید. 

سیگار کشیدن هم می تواند باعث زرد شدن دندانها شود. از بین رفتن این لکه ها زمان بیشتری می برد. لکه های ناشی از نیکوتین 1 تا 3 ماه طول می کشد تا با مصرف مواد سفیدکننده، به حالت اول برگردند. استفاده از تنباکو نیز از دست رفتن سفیدی دندانها و تغییر رنگ آنها را تسریع می کند. 

بالا رفتن سن نیز با زرد شدن دندانها در ارتباط است. مینای دندان، که بخش سخت خارجی دندان است، به مرور زمان نازک تر شده و باعث می شود لایه زرد داخلی نمودار شود. اکثر این موارد، لکه های زرد و قهوه ای هستند که ممکن است از جمع شدن پلاک دندان، لکه های ناشی از غذا، و بهداشت ضعیف دندانها، ناشی شود. تغییر رنگ دندان مربوط به بالا رفتن سن و وراثت معمولاً در هر 9 نفر از 10 نفر ایجاد میشود. از بین بردن این نوع لکه ها با جرم گیری خیلی راحت و سریع انجام می گیرد و بین 1 تا 6 هفته صورت می گیرد. 

قانون کلی این است که هر چیزی که ممکن است لباس شما، دستمال سفره تان یا فرشتان را لکه دار کند، می تواند روی دندانهایتان هم لکه بیندازد. مثلاً سس گوجه فرنگی، کیک زغال اخته، شراب قرمز و ....

به او بگوييد دکتر دوست شماست، به سلامت شما کمک مي‌کند و دندانهاي شما را تميز مي‌کند. از اين ديدار با خاطره خوب و مفيد ياد کنيد . 

جهت ترغيب کودک براي ديدار دندانپزشکي به او رشوه ندهيد. 

ديدار دندانپزشکي را وسيله‌اي براي تنبيه معرفي نکنيد.

اضطراب خود را به کودک منتقل نکنيد .



به ديگران اجازه ندهيد موارد ترس از دندانپزشکي را براي او بازگو کنند. 


کلمات منفي و ترسناک مانند درد ، آمپول ، کشيدن ، چرخ کردن را براي کودک به کار نبريد. 

از آنجا که دندانپزشک و دستيار براي هر مورد اصطلاح خاصي را به کار خواهند برد، جزئيات روند کار را براي کودک توصيح ندهيد. 



از طرف دندانپزشک قولي به کودک ندهيد. 

در صورت صلاحديد دندانپزشک ، کودک را به تنهايي به اتاق بفرستيد. 

همواره الگوي صحيحي از نظر رعايت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، براي کودک خود باشيد

متر

تعداد صفحات : 13

درباره ما
فروشگاه و نمایشگاه دائمی تجهیزات و مواد دندانپزشکی اسدزاده-عرضه کننده بهترین و با کیفیت ترین مواد و تجهیزات دندانپزشکی -یکی از بهترین واردکنندگان شمالغرب کشور در زمینه تجهیزات و موتد دندانپزشکی با سالها سابقه درخشان
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 77
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 10
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 17
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 140
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 492
  • بازدید ماه : 778
  • بازدید سال : 26,557
  • بازدید کلی : 1,427,192