loading...
.::تجهیزات دندانپزشکی اسدزاده ::.

دانستنیهای سفید کردن دندان

شاید شما از بدرنگی دندان هایتان ناراضی باشید یا حتی مایل باشید برای داشتن یک چهره زیباتر، دندان های سفیدتری داشته باشید. معمولا رنگ دندان های هر فرد با رنگ پوست او هماهنگی دارد. اگر به چهره یک سیاهپوست نگاه کنید، امکان دارد دندان های او خیلی سفید به نظر شما بیاید ولی حقیقت این است که زمینه تیره و سیاه پوست او ایجاد خطای دید می کند و موجب می شود دندان هایش سفیدتر به نظر بیاید. 

رنگ زرد دندان خبر می دهد از... 

اگر شما از رنگ دندان هایتان ناراحت هستید و به نظرتان زرد یا قهوه ای هستند، اول باید علت این تغییرات را از میان عوامل زیر پیدا کنید تا بعد درباره سفیدکردن دندان هایتان صحبت کنیم. 

ژنتیک 

بعضی افراد به صورت ژنتیک، دندان های روشنی دارند ولی برخی دندان هایشان ته رنگ زرد یا قهوه ای دارد. بنابراین اولین قدم این است که رنگ دندان های خانواده تان را بررسی کنید و متوجه شوید این تغییر رنگ(بدرنگی) ارثی است یا اکتسابی. 

سن 

بالارفتن سن، یکی از دلایل شایع بدرنگی دندان هاست. با گذشت زمان، مینای دندان سایش می یابد و رنگ زرد عاج از ورای آن بیشتر خود را نشان می دهد و به همین دلیل است که سالمندان، دندان های زردتری دارند. 
غذاها ، نوشیدنی ها، سیگار و نوشیدن زیاد قهوه و چای 2علت اصلی بدرنگی دندان هاست. اگر شما عادت دارید که در طول روز زیاد سیگار بکشید، باید منتظر تغییر رنگ دندان هایتان باشید. مصرف نوشابه های گازدار سیاه و زرد نیز به مرور زمان می تواند دندان های شما را بدرنگ کند. 

داروها و بیماری ها 

مادران باید مراقب تغییر رنگ دندان کودکان باشند. اگر مادر در دوران حاملگی از آنتی بیوتیک و تتراسایکلین استفاده کند یا در دوران کودکی، کودک این آنتی بیوتیک را مصرف کند، ممکن است دندان های کودک در آینده دچار تغییر رنگ شود. مصرف زیاد فلوراید در دوران کودکی نیز موجب تغییر رنگ دندان ها می شود. 

ضربه و عصب کشی دندان ها 

اگر به دندان های جلویی شما در اثر زمین خوردن، ضربه وارد شود، رگ های خونی داخل دندان پاره و مواد رنگی خون به داخل عاج دندان نفوذ می کند و به مرور زمان، رنگ دندان را تیره می کند. به همین شکل اگر پس از عصب کشی دندان، بقایای عصب دندان و مواد پرکننده ریشه دندان درون تاج دندان پاک نشوند، موجب تغییر رنگ دندان خواهد شد. 

همه چیز از سفیدکردن دندان شروع شد 

سفید کردن دندان ها، روشی است که با استفاده از آن، رنگ زرد یا قهوه ای دندان ها را از بین می برند و دندان ها سفید و براق می شوند و شما لبخندی درخشان خواهید داشت. روش های متفاوتی برای سفید کردن دندان ها وجود دارد؛ از سفید کردن دندان ها به وسیله مواد شیمیایی گرفته تا استفاده از اسیدهای ضعیف و لیزر. گاهی اوقات ممکن است دندانپزشک با استفاده از ابزار خاصی، سطح دندان را سایش دهد و تغییر رنگ های سطحی دندان های شما را از بین ببرد، ولی آنچه بیش از سایر این روش ها طرفدار دارد، سفید کردن دندان ها با مواد شیمیایی است. سفید کردن دندان ها ممکن است کاملا در مطب دندانپزشکی انجام شود یا اینکه دندانپزشک، وسایل و موادی را در اختیار شما بگذارد تا خودتان در منزل، دندان هایتان را سفید کنید. بسیاری از افراد، تکنیک سفید کردن دندان ها در خانه را ترجیح می دهند چون دیگر مجبور نیستند چندین جلسه به دندانپزشک مراجعه کنند. 

سفید کردن دندان ها در خانه 

سفید کردن دندان ها در خانه، این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است و شما را از رفت وآمدهای مکرر به مطب دندانپزشکی نجات می دهد. به هر یک از داروخانه ها سر بزنید، بسته های رنگارنگ و متفاوتی از محصولات سفیدکننده دندان ها پیدا خواهید کرد. اما بهتر است به توصیه دندان پزشکان، یک نوع مناسب را از میان آنها انتخاب کرده و پس از یادگرفتن نحوه صحیح استفاده از این محصولات و تعیین مقداری از ژل سفیدکننده در هر بار مصرف توسط دندانپزشک، از این محصولات استفاده کنید. 
این محصولات معمولاً حاوی ژل هیدروژن پراکساید هستند. دندانپزشک ابتدا از دهان شما قالب گیری خواهد کرد و یک جفت قاشقک پلاستیکی که متناسب دهان شماست، تهیه می کند.شما باید ژل را داخل این قاشقک بریزید و آن را یک یا دو ساعت در طول روز، درون دهانتان نگه دارید. گاهی نتایج آن طی 2 روز آشکار می شود ولی معمولا برای اینکه دندان ها به اندازه کافی سفید شوند، باید یک تا 2 هفته این عمل را تکرار کنید.این روزها، چسب های خاصی به بازار آمده است که ادعا می شود با چسباندن روی دندان ها، دندان ها را سفید می کنند ولی نتایج استفاده از آنها چندان رضایتبخش نیست و به میزان کمی دندان های شما را سفیدتر خواهد کرد. 

لیزر؛ یک قدم تا سفیدشدن دندانها 

اگر می خواهید در یک جلسه دندان هایتان را سفید کنید، باید با استفاده از لیزر این کار را انجام دهید. لیزر، انرژی زیادی را به مواد سفیدکننده وارد خواهد آورد و موجب می شود فعالیت سفیدکنندگی این مواد تسریع شده و خیلی زود مواد رنگی از روی دندان های شما پاک شود. البته ممکن است بسته به شدت بدرنگی دندان های شما، این جلسه مدت زمان کوتاه یا طولانی تری داشته باشد.سفید کردن دندان ها با لیزر، معمولاً گران تر از سایر روش های سفید کردن دندان هاست ولی در مقابل، شما در مدت زمان کوتاهی، لبخندی سفید و براق خواهید داشت. لازم است حرارت حاصل از این لیزرها به گونه ای تنظیم شود که موجب آسیب دندان ها نشده و حتما از محافظ های چشم، استفاده شود. 

اول ترمیم پوسیدگی 
دوم سفید کردن دندان 

اگر دندان هایتان پوسیده باشد یا ترمیم های قبلی دندان هایتان، ترک و نشتی داشته باشد، پس از سفید کردن دندان هایتان، دچار حساسیت دندانی می شوید. بنابراین اول باید پوسیدگی های دندان هایتان را ترمیم کرده و ترمیم های آسیب دیده را جایگزین کنید، سپس دندان هایتان را سفید کنید

کشیدن دندان

کشیدن دندان همیشه همراه استرس بوده،ولی همیشه این مسئله را مد نظر داشته باشیم ، هیچ دندانی وجود ندارد که از دهان خارج نشود ،دندانی که شما فکر می کنید کشیدن آن بسیار دشوار است ، جزیی از کارهای بسیارعادی و روزانه دندانپزشک به شمار می رود . اگر خواستید کمی راحت تر دندان خود را بکشید به روز هایی فکر کنید که پدران شما مجبور بوده اند بدون بی حسی دندان بکشند و چقدر شما خوشبخت هستید که امروزه دندانتان با بی حسی کشیده می شود و شما کمترین درد ممکن را حس می کنید.

هنگام دندان کشیدن به موارد زیر را دقت کنید.

اگر بیماری خاصی دارید حتماً به دندانپزشک بگوید . به طور مثال بیماریهای قلبی، دیابت ، پر کاری تیرویید فشار خون بالا ، فشار خون پایین ، مشکلات غدد فوق کلیوی.

خانم های باردار حتماً به دندانپزشک باردار بودنشان را اطلاع دهند چرا که احتمال سقط جنین وجود دارد.

پس از کشیده شدن دندان موارد زیر را رعایت کنید .
روی دندان شما یک گازاستریل قرار داده شده است . آنرا به مدت یک ساعت روی محل نگه دارید و فکر نکنید که اگر آن را عوض کنید بهتر است، این کار حتماً به ضرر شما خواهد بود.

شستشوی دهان تا 24 ساعت پس از عمل لازم نیست پس از 24 ساعت با آب نمک ولرم و یا
دهانشویه های موجود در بازار می توان دهان را شستشو داد تا التیام زخم زودتر و احتمال عفونت ثانویه کم شود. مسواک زدن ناحیه ای که دندان کشیده شده را باید تاچند روز کنسل کرد.
تب شدید پس از کشیده شدن دندان را حتماً باید پیگیری کرد ولی تب مختصر معمول است و مشکلی ندارد.

درد پس از کشیدن دندان طبیعی است . ولی اگر درد کاهش یافت و پس از 48 ساعت بعد از کشیدن دندان دوباره شدت یافت و مخصوصاً اگر همراه بوی بد دهان بود ، سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید. این حالت به نام حفره خشک نامیده می شود و استعمال دخانیات به شدت مستعد کننده بروز این مورد می باشد.برای جلوگیری از تورم و خونمردگی می توان کیسه ی آب یخ روی محل بگذارید. آنچه در مطب ما تجویز می شود ، گذاشتن چند یخ کوچک در کیسه ی فریزر و گره زدن آن ، سپس قرار دادن یک پارچه دور کیسه و گذاشتن آن به مدت یک دقیقه روی محل دندان کشیده شده و برداشتن کیسه به مدت ده دقیقه و گذاردن آن به مدت یک دقیقه این کار را چند بار تکرار کنید.
در بیست و چهار ساعت اول بهتر است از غذاهای ولرم و آبکی استفاده کنید که احتیاج به جویدن ندارد.

دوش آب گرم تا 24 ساعت نگیرید.

وجود یک لایه ی خاکستری روی محل زخم دندان کشیده شده الزاماً نشان دهنده ی عفونت نمی باشدو این لایه خاکستری معمولاً روی زخم های دهانی ایجاد می شود. ولی اگر پس از چند روز التیام نسبی ، ناگهان بر میزان تورم در محل زخم افزوده شد و یا درد شدیدی ایجاد گردید ، حتماً دندانپزشک را مطلع نمائید .

اگر در محل کشیده شدن دندان بخیه زده شده ، حتماً سوال کنید آیا لازم است برای برداشتن بخیه ها مراجعه مجدد داشته باشید یا نه . معمولاً در دهان از نخ های قابل جذب استفاده نمی شود و پس از 7 الی 10 روز برای برداشت بخیه ها باید مراجعه کنید.

دارو های تجویز شده را به صورت مرتب استفاده کنید و اگر واکنشی از قبیل کهیر ، تنگی نفس و یا عوارض گوارشی مشاهده نمودید سریعاً مصرف دارو را قطع کرده و با دندانپزشک تماس بگیرید .

دوره التیام در افراد مختلف فرق دارد.

چهار نکته ای که در مورد دندان هایتان نمی دانستید

شما از دندان هایتان برای صحبت کردن، جویدن و خندیدن استفاده می کنید. اما حقایقی در مورد این مروارید های سفید وجود دارند که شاید از آن خبر نداشته باشید. پس متن زیر را بخوانید:

۱ – مواد قندی تنها ماده مضر برای دندان ها نیستند ، مواد ترش و اسیدی نیز باعث از بین رفتن مواد معدنی سطح مینای دندان می شوند. این امر پس از مدتی منجر به ایجاد حفره و سرانجام ایجاد پوسیدگی بر روی دندان ها می شود. موادی مانند ترشیجات، نوشابه های گازدار، شربت میوه ها که دارای pH پایین هستند جزو مواد غذایی اسیدی به شمار می آیند. مواد غذایی اسیدی بر روی دندان های کودکان بیشتر از بزرگسالان تاثیر می گذارند بنابراین باید مواظب استفاده بی رویه کودکان از مواد غذایی اسیدی نیز بود.

چنانچه تمایل بسیار زیادی به این نوع مواد غذایی دارید، در درجه اول سعی کنید مقدار مصرف آنها را کمتر کنید و در ثانی برای کاهش میزان تاثیر این مواد بر ساختار دندان ها، آن ها را در وعده های اصلی غذایی و همراه با سایر مواد غذایی مصرف کنید.

نکته بسیار مهم پس از خوردن این مواد غذایی اسیدی این است که نباید بلافاصله پس از خوردن آن ها مسواک بزنید. چون اسید باعث نرم شدن مینای دندان شده و مسواک مینای نرم شده را از روی دندان ها بر می دارد و روند سایش و ایجاد پوسیدگی سریع تر می شود. پس از خوردن مایعات اسیدی دهانتان را با آب بشویید و یک ساعت صبر کنید بعد مسواک بزنید. در طی این یک ساعت کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در بزاق با مینای نرم شده ترکیب شده و آن را تا حدودی سخت می کند.

۲ – مینای دندان سخت ترین ماده موجود در بدن است، اما ممکن است به راحتی بشکند. خوردن قطعات یخ، پاپ کورن، ته دیگ سفت و سایر مواد غذایی سفت و سخت همانند خوردن سنگ است و باعث شکستن و لب پر شدن دندان ها می شوند. بر خلاف بسیاری از بافت های بدن، بافت دندان قادر به رشد و ترمیم مجدد خود نیست. مخصوصا اگر شما دارای دندان های پر شده و ترمیم شده در دهان خود هستید باید بیشتر از این مواد غذایی سفت پرهیز کنید چرا که هرگز کار عاقلانه ای نیست که با یک پای مجروح به دوی ماراتون بپردازید!

۳ – فلوراید بیش از حد ممکن است برای دندان ها مضر باشد. می دانیم که فلوراید به داشتن دندان های سالم کمک می کند اما چنانچه در کودکان کمتر از ۸ سال به مقدار زیادی فلوراید موجود در خمیر دندان بلعیده شود، منجر به عارضه فلوروزیس می شود. فلوروزیس ابتدا به صورت نقاط سفید رنگ روی دندان ها بروز می کند اما ممکن است به رنگ قهوه ای هم درآید. متاسفانه این نوع تغیر رنگ ناشی از فلوروزیس، از نوع تغییر رنگ داخلی است و امکان از بین بردن آن به وسیله پالیش کردن دندان ها وجود ندارد. فلوروزیس منجر به ایجاد تخلخل در دندان می شود. برای پیشگیری از ایجاد این حالت باید حتی الامکان در کودکان کمتر از ۸ سال خمیردندان بدون فلوراید استفاده شود، زیرا این کودکان معمولا خمیردندان را قورت می دهند که این امر منجر به فلوروزیس می شود.

۴ – براکت های ارتودنسی دندان ها را نسبت به پوسیدگی مستعد تر می کنند. چنانچه اقدام به ارتودنسی کرده اید و براکت ها و سیم های ارتودنسی روی دندان هایتان است، بایستی بیشتر به فکر سلامت دندان هایتان باشید. زبان و لبها با وجود این براکت ها نمی توانند سطح دندان ها را خوب تمییز کنند در نتیجه پلاک غذایی به راحتی در اطراف براکت ها و سیم های ارتودنسی جمع می شود و منبع خوبی برای تغذیه باکتری ها می شود. باکتری ها از این مواد غذایی تغذیه کرده و با مصرف قند ها و تولید اسید باعث از بین رفتن بافت دندان و ایجاد پوسیدگی می شوند.

نقش جویدن آدامس در سلامتی

قرنهاست که از آدامس برای تمیز کردن دهان و یا خوشبو کردن تنفس استفاده شده است. اولین روش آدامس سازی در سال 1869 (135 سال پیش) ابداع شد و 59 سال بعد یعنی در سال 1928، آدامس هایی تولید شد که مواد دارویی به آنها اضافه می شد تا هنگام جویدن، مصرف کننده آنها را دریافت کند.

امروزه اغلب از شیرین کننده های مصنوعی از قبیل ساخارین، آسپارتام، آس سولفام و سیکلامات جهت طعم دار کردن آدامس ها استفاده می شود. مقدار موجود چنین شیرین کننده هایی در موادی از قبیل برخی مواد شیرین از جمله ، نوشابه های رژیمی و آدامس ها آنقدر نیست که از حد مجاز بیشتر شود و بنابراین خطری مصرف کنندگان را تهدید نمی کند.

در سال 1991 (حدود 13 سال)، تشکیلات دارویی ( فارماکوپه ) اروپا، طرح استفاده از آدامسی را داد که به کمک آن بیماری های دهانی و یا بیماری های سایر نقاط بدن به کمک موادی که از راه دهان و یا سیستم گوارشی جذب می شوند قابل درمان هستند. با جای دادن مواد دارویی در ترکیبات محلول در آب و یا در ترکیبات محلول در چربی، می توان این داروها را خیلی سریع (در عرض 15-10 دقیقه) پس از شروع جویدن آدامس و یا به کندی (طی ساعت ها) به بدن فرد رساند. از این داروها می توان فلوراید ( برای درمان و کاهش پوسیدگی های دندانی )، کلرهگزیدین (که یک ضد عفونی کننده موضعی است)، نیکوتین ( برای کاهش کشیدن سیگار با دریافت نیکوتین سیگار از طریق جویدن آدامس)، آسپیرین (ضد درد و التهاب)، دیمن هیدرینات (برای بیماریهای روانی – هیجانی)، دیفن هیدرامین (داروی ضد حساسیت)، نیترات میکونازول (درمانگر بیماری قارچی کاندیدیاز یعنی همان برفک دهانی)، آنتی اسیدها (در تسکین و درمان ناراحتی معده)، و کافئین (به عنوان کاهش دهند خواب) را نام برد . جویدن آدامس به ویژه برای کودکان به عنوان روشی برای دریافت داروها بیشتر مورد توجه است.

فنتول
فنتول که یک ماده شیمیایی افزودنی است و بعضاً به آدامس ها افزوده می شود با تأثیر بر پرزهای چشایی و سلول های بویایی، احساس خنکی خوشایندی را در مصرف کننده ایجاد کرده و از تشنگی فرد می کاهد. حتی استفاده از آدامس به جای بزاق مصنوعی در درمان خشکی دهان، ناشی از برخی سرطان ها موفقیت آمیز بوده و بیشتر مورد استقبال بیماران قرار گرفته است.


باید توجه داشته باشیم که جویدن آدامس نباید بر دریافت غذایی تاثیر بگذارد و یا با کاهش حس تشنگی ( به طور کاذب ) ما را از مصرف مایعات باز دارد.
نکات منفی درمورد آدامس که دربرخی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است عبارتند از:

1- استفاده از برخی خمیر دندان ها و برخی آدامس ها بیش از خرابی داندان ها ، موجب انتقال و حفظ باکتری هایی می شوند که عفونت ایجاد شده توسط آن باکتری ها در بدن، نهایتاً موجب ایجاد و یا تشدید بیماری های قلبی می شود.

2- جویدن برخی آدامس ها ، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش می دهد.

3- گاهاً جویدن آدامس های شیرین شده با برخی شیرین کننده ها موجب بروز واکنش های حساسیتی در برخی افراد می گردد. ضمناً محققان اعلام کرده اند که جویدن آدامس در بعضی افراد حساس و مستعد، موجب تحریک دستگاه گوارش می شود. به علاوه مطالعه ی دیگر،مؤید بالا رفتن احتمال خطر سرطان زبان درکسانی بود که آدامس های با طعم دارچین، زیاد جویده بودند.

4- مصرف آدامس های حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است به قدری بر خواب افراد اثر کند که موجب بی خوابی آنان شود.

علاوه بر ضررهایی که عده ای از محققان برای جویدن آدامس ذکر می کنند، مواردی از پَرید ن آدامس به ریه افراد و خطرات عدیده ی برای آن ذکر شده است. برخی از محققان بیان کرده اند که جویدن آدامس برای کسانی که قرار است بیهوشی قبل جراحی داشته باشند بسیار خطرناک است وهمین کار ممکن است باعث مسدود شدن ریه شود. بنابراین افرادی که قرار است جراحی لوزه داشته باشند، باید از جویدن آدامس در روز جراحی خودداری کنند. همچنین جویدن آدامس قبل از جراحی گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی ، احتمال خطر را افزایش می دهد.


نکات مثبت درمورد آدامس، که دربرخی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است عبارتند از:

1- بهبود حافظه ی عملی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلند مدت. نکته ی قابل توجه دیگر این که برخی از محققان اعلام داشته اند که ، جویدن آدامس بخش جلوی شبکه ی کورتکس مغزی را فعال تر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان می شود.

2- محققان معتقد هستند که نه تنها عضلات دهانی، بلکه فعالیت عضله ی زبان نیز، هنگام جویدن آدامس افزایش می یابد و به دفع مواد سمی گروهی ازعضلات بدن کمک می کند.

3- نتایج بعضی دیگر از تحقیقات، نشانگر تأثیر مثبت جویدن آدامس در کاهش موارد ریفلاکس بوده است. ضمناً جویدن آدامس در حین پیاده روی، از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می کند.

4- به نظر برخی ازمحققان ، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خون ریزی لثه و تشکیل پلاک های دندانی می شود.

5- جویدن آدامسی که حاوی گزیلیتول و یا سوربیتول ( انواعی از قندها که دارای بنیان های الکلی شیمیایی با جذب کند بوده و از آنها برای ساخت مربای دیابتی ها استفاده می شود) باشد، نه تنها به رشد باکتری ها کمک نکرده و باعث افزایش پوسیدگی دندان ها نمی شود، بلکه به کاهش پوسیدگی نیز کمک می کند. اثر جویدن آدامس های گزیلیتول و فلوراید، حتی از محلول های کلرهگزیدین و آمین فلوراید هم بهتر بود، گرچه استفاده از مسواک و خمیردندان در جلوگیری از پوسیدگی دندان تأثیر بهتری داشت.

مطالعاتی حتی بر روی سالمندان هم انجام شد و نتیجه این بود که، جویدن آدامس در سالمندان ساکن خانه های سالمندان، موجب بهبود سلامت دهان و دندان آنها می شود.

6- برخی محققان بر این باورند که، گزیلیتول در جلوگیری از اوتیت میانی ( گوش درد ) در افرادی که به دفعات از آدامس های حاوی این ماده جویده باشند،موثر است.


خلاصه:
با توجه به آن چه ذکر شد، به نظر می رسد در کل جویدن آدامس های بدون قند به صورت متناوب ( و نه دایمی) می تواند اثرات مفید را به همراه داشته باشد؛ گرچه جویدن طولانی مدت و یا عادت شدن جویدن آدامس قابلیت تایید قطعی ندارد.

در ضمن باید توجه داشته باشیم که جویدن آدامس نباید بر دریافت غذایی تاثیر بگذارد و یا با کاهش حس تشنگی ( به طور کاذب ) ما را از مصرف مایعات باز دارد.

تمیز کردن بریج های دندانی

بهداشت دهان ودندان ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.مسواک ونخ دندان بهترین روش برای تمیز کردن دندان های طبیعی است اما باید توجه داشت در مواردی که دندان ها بازسازی شده اند ، جراحی لثه انجام شده ویا دندان ها ی مصنوعی در دهان وجود دارند تمیز کردن دندان ها ممکن است متفاوت باشد ونیاز به وسایل وابزار دیگری داشته باشیم.
بریج های دندانی نوعی دندان مصنوعی ثابت است که بر روی دو دندان مجاور قرار می گیرد.در این روش دودندان مجاور ناحیه بی دندانی تراش خورده وبه عنوان پایه قرار می گیرند ودندان مصنوعی در حقیقت به این دندان های پایه متصل می شود


از آن جائی که این دندان ها در دهان ثابت می باشند بسیار مهم است که به طور مرتب تمیز شوند.همانطور که مشاهده می شود ناحیه بی دندانی را نمی توان با نخ دندانی معمولی تمیز کردزیرا از ناحیه بین دندانی رد نمی شود.بنابراین باید بتوانیم به گونه ای نخ را از زیر بریج رد کنیم .خوشبختانه هم اکنون انواعی از نخ های دندانی وجود دارد که به طور اختصاصی برای تمیز کردن زیر بریج ها ساخته شده اند.(به عنوان نمونه می توان به نخ دندان سوپر فلاس اورال بی اشاره کرد).این نخ ها به گونه ای ساخته شده اند که یک سر محکم تر دارند که قابلیت رد شدن از زیر بریج را دارد.پس از رد شدن نخ از زیر بریج با قسمت پهن تر نخ می توان ناحیه بین بریج ولثه ونیز اطراف دندان های پایه را به طور کامل تمیز نمود
.
در صورتی که بخواهیم از نخ های معمولی برای تمیز کردن زیر بریج ها استفاده کنیم به وسیله ای برای رد کردن آن از زیر بریج احتیاج داریم.خوشبختانه این وسیله نیز به شکل های مختلفی در داروخانه ها موجود است.


از دیگر وسایلی که در تمیز کردن ناحیه زیر بریج ها به کار می رود واترپیک یا واترجت است.این هاا دستگاهی هستند که آب را با فشار به ناحیه بین دندان وزیربریج ها می پاشد وخرده های غذای باقیمانده را خارج می نماید.هم اکنون این دستگاه ها به طور مستقل ویا همراه با مسواک برقی در داروخانه ها وجوددارند.

افرادی که بریج دارند باید حداقل شبی یک بار ناحیه زیر بریج را به طورکامل تمیز نمایند تا از پوسیدگی دندان های پایه وایجاد بیماری های لثه در اطراف آن ها جلوگیری گردد و همیشه دهانی تمیز وبی بو داشته باشند.

مراقبت از دندان های مصنوعی

دندان های مصنوعی نیز مانند دندان های طبیعی، نیازمند مسواک زدن و مراقبت هستند. اگر دندان مصنوعی تمیز نشود، ممکن است باعث ایجاد عفونت های مختلف، مانند «برفک دهان» شود.

برای شستن آن دسته از دندان های مصنوعی که می توان آنها را ازدهان خارج کرد به نکات زیر توجه کنید:

· دندان های مصنوعی را حداقل یک بار در روز از دهان خارج کرده و با مسواک نرم بشویید.

· به خاطر داشته باشید که خمیر دندان برای شستن دندان های مصنوعی مناسب نیست. برای شستن دندان های مصنوعی
از مایع ظرفشویی استفاده کنید. پس از آن دندان مصنوعی را به خوبی با آب بشویید.

· بعد از خارج کردن دندان مصنوعی از دهان، لثه ها و زبان خود را با یک مسواک نرم بشویید. سپس لثه ها را با انگشت ماساژ دهید.



· شب ها دندان های مصنوعی را از دهان خارج کرده و در یک ظرف آب یا آب نمک تمیز قرار دهید. اگر دندان های مصنوعی در هوا خشک شوند یا در آب خیلی داغ قرار داده شوند، خراب خواهند شد.

·در موارد زیر حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید:

- اگر دندان مصنوعی شل است.

- اگر دندان مصنوعی به لثه فشار می آورد.

- اگر در هر قسمت از دهان زخم به وجود آمده است.

- اگرقسمتی از دندان مصنوعی شکسته است.

- اگر نمی توانید با دندان مصنوعی غذا بخورید.

- اگربعد از خارج کردن دندان مصنوعی از دهان احساس می کنید لثة شما برجسته است.


بی دندانی

اگر اصلاً دندان ندارید، باز هم برای جلوگیری از عفونت لثه بهداشت دهان را رعایت کنید.

· با یک مسواک نرم وکمی خمیر دندان لثه ها و سطح روی زبان را بشویید.پس از آن لثه ها را با انگشت ماساژ دهید.

· هر چه سریعتر برای گذاشتن دندان مصنوعی اقدام کنید.
هر زخمی در دهان را جدی بگیرید و به دندانپزشک مراجعه کنید.

متر

تعداد صفحات : 13

درباره ما
فروشگاه و نمایشگاه دائمی تجهیزات و مواد دندانپزشکی اسدزاده-عرضه کننده بهترین و با کیفیت ترین مواد و تجهیزات دندانپزشکی -یکی از بهترین واردکنندگان شمالغرب کشور در زمینه تجهیزات و موتد دندانپزشکی با سالها سابقه درخشان
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 77
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 10
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 17
  • بازدید امروز : 34
  • باردید دیروز : 140
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 504
  • بازدید ماه : 790
  • بازدید سال : 26,569
  • بازدید کلی : 1,427,204